Studio Bitterzoet > Verzending & bezorging

VERZENDING & BEZORGING


Als je iets bestelt, wil je het ook graag snel in huis hebben. Vooral bij zo iets belangrijks als geboorte- en rouwkaarten. Daarom verwerken en verzenden wij alle orders altijd zo snel mogelijk! Kijk voor de snelste leveringswijze bij Directe verzendservice of Rouwverzending.

 

Wat zijn de verzendkosten?

- Bestellingen tot 50 stuks: € 3,95
- Bestellingen vanaf 50 stuks: € 4,95
- Proefdrukken: gratis verzending

 

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?


Regulier drukwerk

- Kaarten zonder speciale afwerking
- Besteld op maandag tot en met vrijdag vóór 18.00 uur = dezelfde dag gedrukt en verzonden
- Besteld tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 18.00 uur = zondagavond gedrukt en verzonden.


Speciaal drukwerk

- Met sepciale afwerking zoals foliekaarten, kraftpapierkaarten, stanskaartten (vormenkaartjes, ronde hoeken) en houten kaartjes
- Langere prodcutietijd van 1-2 extra werkdagen
- Kaarten besteld op maandag tot en met vrijdag vóór 18.00 uur = dezelfde dag in productie genomen en doorgaans de volgende werkdag verzonden
- Kaarten besteld tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 18.00 uur = op maandag in productie genomen en doorgaans op dinsdag verzonden
- Let op: omdat speciaal drukwwrk meerdere handelingen ondergaat is de kans op vertraging groter. Houdt hier rekening mee met de levertijd!


Verzending & bezorging

Al onze kaarten en enveloppen worden bezorgd door PostNL of DHL. Onze proefdrukken en directe verzending worden als brievenbuspost verzonden. Wil je weten wanneer je proefdruk of andere brievenbuspost aankomt? Lees dan alles over de verzendtijden van brievenbuspost op de website van PostNL.

Bestellingen vanaf 50 kaarten of enveloppen worden als pakket verstuurd en doorgaans de volgende dag (ma t/m za) bezorgd. Bestellingen tot 50 stuks worden als brievenbuspakje verzonden en doorgaans binnen 1-2 dagen (di t/m za) bezorgd. Je ontvangt een track & trace zodat je je pakket kunt volgen.

 

Rechtstreekse verzendservice: aanbevolen voor rouwpost!

Laat je geboortekaartjes of rouwkaarten gemakkelijk rechtstreeks verzenden naar alle ontvangers met de verzendservice van Studio Bitterzoet. Meer rust voor jullie en de kaarten liggen het snelst bij iedereen op de mat! Vul de adressen handmatig in of upload ze met het Excel adressenbestand. Rouwpost die vóór 18:00 uur met de directe verzendservice is besteld, wordt dezelfde dag nog met spoed (als rouwpost) verzonden. Meer informatie lees je bij directe verzendservice.

Let op: bij kaarten met een speciale afwerking  zoasl foliedruk, kraftpapierkaarten, stanskaarten en houten kaarten, komt er minimaal één extra werkdag bij vanwege de langere productietijd. Houdt hier rekening mee!

 

Afhalen rouwdrukwerk: tip!

Bij rouwpost is het soms wenselijk de kaarten zelf te komen halen in plaats van dat ze per post worden verstuurd. In dat geval kan je er bij het plaatsen van de bestelling voor de optie 'Ophalen in Oss' kiezen. Dat kan op maandag tot en met vrijdag. Voor 11.00 uur besteld: dezelfde werkdag vanaf 15.00 uur gereed om op te halen tot 17.00 uur. Tussen 11.00 en 18.00 uur besteld: de volgende werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur ophalen. Let op: deze optie is niet zichtbaar wanneer het niet relevant is, bijvoorbeeld in het weekend. Bij foliekaarten is ophalen vanwege de productietijd niet mogelijk.

 

Ochtendlevering rouwkaarten

Om het drukwerk de volgende ochtend op één adres te ontvangen, kan je in het besteloverzicht kiezen voor ochtendlevering tegen een verzendatrief van € 15,-. De kaarten (met enveloppen) worden dan, mits de bestelling vóór 18.00 uur is geplaatst, naar verwachting de volgende ochtend voor 12:00 uur geleverd. Ochtendlevering is niet mogelijk bij speciale kaarten zoals foliekaarten, kraftpapierkaarten en houten kaartjes vanwege de langere productietijd.

Let op: PostNL levert niet op zondag, levering van spoedbezorging kan van maandag tot en met vrijdag. Alle orders met spoedverzending hebben een trackingcode om het pakket te volgen. (Deze optie is zichtbaar van zondag t/m donderdag en kan niet gekozen worden in het weekend.)

 

Ochtendlevering proefdruk (rouwkaart)

Wil je de proefdruk zo snel mogelijk in huis hebben, bijvoorbeeld in geval van een rouwkaart? Dan kan je kiezen voor Morgenochtend levering tegen een verzendtarief van € 15,00. Plaats je voor 18:00 uur de bestelling dan wordt de proefdruk naar verwachting de volgende dag (op maandag tot en met vrijdag) voor 12:00 uur geleverd, inclusief alle voorbeelden enveloppen en papiersoorten. Alle orders met ochtendlevering hebben een trackingcode om het pakket te volgen. Ochtendlevering is niet mogelijk bij speciale kaarten zoals foliekaarten, kraftpapierkaarten en houten kaartjes vanwege de langere productietijd.

Let op: PostNL levert niet op zondag, levering van spoedbezorging kan van maandag tot en met vrijdag. Alle orders met spoedverzending hebben een trackingcode om het pakket te volgen. (Deze optie is zichtbaar van zondag t/m donderdag en kan niet gekozen worden in het weekend.)

 

Bezorgen jullie ook in België?

Woon je in België? Dan kan je je bestelling ook gewoon thuis verwachten. Let wel, de bezorgtijd van bestellingen naar België kan iets afwijken van de levertijd binnen Nederland. Dit geldt met name voor reguliere post en proefdrukken: vanaf 20 stuks pakketdienst 1-2 werkdagen. Proefdrukjes en bestellingen tot 19 stuks per brievenbuspost 2 tot 8 werkdagen. Rouwpost krijgt hierin bij het postbedrijf altijd voorang.

 

Speciale feestdagen 2022


Pasen

Op 1e paasdag worden er geen kaarten gedrukt en wordt er ook geen post bezorgd door PostNL. Op maandag 2e paasdag worden er alleen pakketten en directe rouwverzending aangeboden bij PostNL. De proefdrukken en reguliere directe verzending worden doorgeschoven naar de dinsdag.


Koningsdag 27 april

Op deze dag worden er geen kaarten gedrukt en wordt er beperkt post bezorgd door PostNL.


Bevrijdingsdag 5 mei

Op deze dag worden er geen kaarten gedrukt. Er wordt op deze dag wel bezorgd wat op 4 mei bij ons of eerder de deur uit is gegaan.


Hemelvaart 26 mei

Op deze dag worden er geen kaarten gedrukt en wordt er ook geen post bezorgd door PostNL.


Pinksteren

Op 1e pinksterdag worden er geen kaarten gedrukt en wordt er ook geen post bezorgd door PostNL. Op 2e pinksterdag worden er alleen pakketten en directe rouwverzendingen aangeboden bij PostNL. De proefdrukken en reguliere directe verzending worden doorgeschoven naar de dinsdag.

 

Bezorgen jullie ook in internationaal?

Wil je de geboortekaartjes buiten Nederland of België laten bezorgen, dan gelden er andere verzendkosten. Dit hangt af van het bezorgadres.

Het is mogelijk om je kaarten te verzenden naar de volgende landen:
Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Hieronder een indicatie de gemiddelde overkomstduur (in werkdagen):
- West Europa pakketpost: 2 - 5 dagen
- Europa overig pakketpost (Polen, IJsland, Kroatië, etc.): 4 - 7 dagen
- Buiten Europa pakketpost: 5 - 8 dagen

Bekijk voor meer informatie over de internationale bezorgtijden de pagina op PostNL, of neem contact op met de klantenservice voor meer informatie over internationaal verzenden.

 

Klachten over bezorging

Een klacht over de bezorging van je proefdrukbestelling kun je altijd bij PostNL deponeren. Je kunt dat snel eenvoudig online doen via: www.postnl.nl/voorthuis/brieven/postbezorging.
Ben je niet tevreden, bekijk dan de service-informatie over onze garantie.

 

Meer vragen?

Lees dan de veelgestelde vragen voor nog meer informatie over de bezorging.