De papierkeuze van een kaartje is heel bepalend voor het resultaat. Studio Bitterzoet biedt meerdere mooie, stevige papiersoorten van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met mij op, ik adviseer je graag.

 


Papiersoorten mét foliedruk

Voor kaartjes met koperfolie, goudfolie, roséfolie, zilverfolie en zwartfolie kan je kiezen uit de volgende papiersoorten:

 

Soft Touch: tip!

Prachtige stevige, matte papiersoort met fluweel zachte toplaag. Geeft het allerbeste, strakste resultaat bij foliedruk! Deze papiersoort is ook mogelijk bij kaartjes zonder folie. Zo kan je een foliekaartje combineren met een los foootje of labeltje beide afgedrukt op hetzelfde papier.

- Glad, stevig en mat
- Voelbaar zacht
- Voor het beste folie resultaat
- Ook mogelijk bij kaarten zonder folie: let op, ook zonder folie heeft deze papiersoort een langere prodcutietijd!

 

Linnen: tip!

Een luxe, stevige papiersoort met lichte structuur die doet denken aan echt linnen of een schildercanvas. Dat geeft het papier een warme uitstraling. Deze papiersoort geeft vanwege de structuur volle kleurvlakken een wat korreliger effect wat een stoere en natuurlijke uitstraling geeft. De folie krijgt een wat groffer randje, houdt daar rekening mee in de details.

- Stevig en mat
- Voelbare structuur
- Folie en egale kleurvlakken worden wat korreliger
- Erg mooi bij handgetekende illsutraties en watercolor afbeeldingen

 

Coated karton

Een mooie en stevige papiersoort met een silk toplaag die een glad oppervlak geeft met zijdeglans. Hier komt de folie heel mooi en strak op uit!

- Glad
- Zijdeglans
- Ook mogelijk bij kaarten zonder folie

 


Papiersoorten zónder foliedruk

 

Natuurkarton: tip!

Wil je een stevig kaartje met een stoere, matte uitstraling? Dan is natuurkarton de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort. Alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

- 340 grams
- Stevig en mat
- Hagelwit
- Past goed bij strakke, moderne kaarten.

 

Biotop: tip!

Dit is een gladde en matte papiersoort in een offwhite kleur. Deze traditionele papiersoort zorgt voor een warme en modern-klassieke uitstraling. De kleur is niet creme of gelig, maar net van het witte af. Combineer deze met een biotop envelop (geen wit).

- 300 grams
- Stevige en mat
- Gebroken wit
- Past goed bij kaarten met warme kleuren.

 

Oud-Hollands: tip!

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëfstructuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes en het is echt aan te raden bij kaarten met een aquarel en handgetekende illustratie. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Let op: Oud-Hollands is niet hetzelfde als Hollands geschept papier met scheprand.

- 300 grams
- Luxe papier met reliëfstructuur
- Stevige papiersoort met nostalgische uitstraling
- Lijkt op aquarelpapier dus erg geschikt voor watercolor kaartjes
- Past goed bij klassieke of juist stoere kaarten. Laat handgetekende iullustraties en watercolor effecten erg mooi uitkomen!

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten en worden fotoafdrukken wat korrelig. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Eco: tip!

Wil je graag het meest duurzame papier? Dan is dit een goede keuze! Dit stevige, crèmekleurige papier bestaat uit gerecycled papier met zichtbare vezels, maar heeft een gladde toplaag. Een erg mooi, stoer en milieuvriendelijk papiertje!

- 300 grams
- Duurzaam
- Mooie zichtbare vezel
- Stevige papiersoort
- Matte uitstraling
- Gebroken wit

 

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling geven aan jouw kaart? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect dat je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten en pastelkleuren.

- 290 grams
- Chique papier met glinstereffect
- Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
- Kleuren worden wat intenser
- Extra mooi voor kaarten met lichte kleurtinten
- Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Ivory Gold Papier

Deze lijkt erg op het parelmoerpapier, maar is wat geler van kleur waardoor het een goudachtige gloed heeft. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect dat je vanuit alle kijkhoeken kunt zien.

- 250 grams
- Luxe warme uitstraling
- Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
- Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Fotokaart

Dit stevige fotokarton met eenzijdige hoogglans afwerking geeft de kleuren helder weer. Zoals de benaming al doet vermoeden is dit erg geschikt voor kaarten met een foto voorop. De achterzijde van dit papier is mat en makkelijk beschrijfbaar. 

- 300 grams
- Stevige papiersoort 
- Enkelzijdig hoogglans, mat aan de achterzijde
- Is vergelijkbaar met een klassieke wenskaart; een hoogglans voorzijde en matte schrijfbare achterzijde

 

Zijdeglans

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglanspapier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

- 300 grams
- Stevige papiersoort
- Zachte glans
- Glad oppervlak

 


Overige papiersoorten en materialen

Naast bovenstaande papiersoorten zijn er binnen onze collectie ook kaartjes op Kraft en Hout te vinden. Wil je graag dit materiaal kiezen voor een ander kaartje? Neem dan gerust contact op, dan zetten we het voor je om! Let op, deze materialen hebben een productietijd van 2 werkdagen. Spoed levering en ophalen is daarom niet mogelijk. Directe verzendservice wel.

 

Kraft

Mooi, stevig door en door bruin kraftpapier. Voor speciale en stoere kaartjes. Wit-druk is bij dit papier mogelijk! Door een speciuale techniek waarbij er een wit laagje onder de inkt gedrukt wordt komen alle kleuren hier mooi en zichtbaar op uit. 

- Kraft papier: volledig bruin
- Stevige papiersoort
- Witopdruk mogelijk
 

Hout

Super speciaal: je kaartje afgedrukt op écht beuekenhout! Het hout is lichtgewicht en kan daarom tot 11x17 cm met 1 zegel worden verzonden. Houdt er rtekening mee dat elk kaartje opzichzelf een uniek product is aangezien hout een natuurproduct is.

- Echt beukenhout
- Stevig en licht van gewicht
- Super uniek! 

 


Tip: bestel een proefdruk

Bestel een proefdruk van je kaart op je favoriete papiersoort en je ontvangt een stalensetje met mijn favoriete papiersoorten en envelopkleuren cadeau!

 

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties. Lees hier alles over FSC.