De papierkeuze van een kaartje is heel bepalend voor het resultaat. Studio Bitterzoet biedt 7 mooie en stevige papiersoorten van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met mij op, ik adviseer je graag.

 

Reguliere Papiersoorten


Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort. Alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

- 340 grams
- Stevige papiersoort 
- Matte uitstraling
- Meest gebruikte papiersoort
- Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Zijdeglans

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglanspapier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

- 300 grams
- Stevige papiersoort
- Zachte glans
- Gladder oppervlak
- Warme kleuren

 

Biotop (300 grams)

Dit is een gladde en matte papiersoort in een offwhite kleur. Deze traditionele papiersoort zorgt voor een rustige klassieke uitstraling. De kleur is niet creme of gelig, maar net van het witte af. Combineer deze met een biotop envelop (geen wit).

- 300 grams
- Stevige papiersoort 
- Matte uitstraling
- Gebroken wit
- Wordt met name gebruikt bij de zachtere en klassiekere rouwkaarten

 

Fotokaart

Dit stevige fotokarton met eenzijdige hoogglans afwerking geeft de kleuren helder weer. Zoals de benaming al doet vermoeden is dit erg geschikt voor kaarten met een foto voorop. De achterzijde van dit papier is mat en makkelijk beschrijfbaar. 

- 300 grams
- Stevige papiersoort 
- Enkelzijdig hoogglans, mat aan de achterzijde
- Is vergelijkbaar met een klassieke wenskaart; een hoogglans voorzijde en matte schrijfbare achterzijde

 

Luxe Papiersoorten


Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart. Dit varieert van € 0,10 per kleine enkele kaart tot € 0,40 voor een grote, dubbele kaart.
 

Oud-Hollands

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëfstructuur, wat de kaarten net iets extra’s geeft. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en nostalgische uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes en het is echt aan te raden bij kaarten met een watercolorillustratie. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. Deze papiersoort is ook erg geschikt om een kraft- of kartonachtergrond mee te simuleren. (Let op: Oud-Hollands is niet hetzelfde als Hollands geschept papier met scheprand.)

- 300 grams
- Luxe papier met reliëfstructuur
- Stevige papiersoort
- Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
- Lijkt op aquarelpapier dus erg geschikt voor watercolor kaartjes
- Warme kleuren
- Geschikt om kraft- of kartonachtergrond te simuleren
- Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten en worden fotoafdrukken wat korrelig. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Duurzaam papier

Wil je graag het meest duurzame papier? Dan is dit een goede keuze! Dit stevige, crèmekleurige papier bestaat uit gerecycled papier met zichtbare vezels, maar heeft een gladde toplaag. Een erg mooi, stoer en milieuvriendelijk papiertje!

- 300 grams
- Duurzaam
- Mooie zichtbare vezel
- Stevige papiersoort
- Matte uitstraling
- Gebroken wit

 

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling geven aan jouw kaart? Kies dan voor Parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect dat je vanuit alle kijkhoeken kunt zien. Alle kleuren op de kaart worden daardoor wat intenser. Parelmoerpapier is erg mooi te combineren met ontwerpen met lichte tinten en pastelkleuren.

- 290 grams
- Chique papier met glinstereffect
- Stevige papiersoort
- Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
- Kleuren worden wat intenser
- Extra mooi voor kaarten met lichte kleurtinten
- Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Ivory Gold Papier

Deze lijkt erg op het parelmoerpapier, maar is wat geler van kleur waardoor het een goudachtige gloed heeft. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect dat je vanuit alle kijkhoeken kunt zien.

- 250 grams
- Stevig papier
- Luxe warme uitstraling
- Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
- Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Papiersoorten bij foliedruk

Een hele mooie afwerking die Studio Bitterzoet biedt is foliedruk! Hierbij kan je kiezen voor goudfolie, koperfolie, roségoudfolie en zwartfolie. Bij foliekaartjes kan je kiezen uit de volgende papiersoorten:

 

300 grams coated karton

Een prachtige en stevige papiersoort met een silk toplaag die een glad oppervlak geeft. Hier komt de folie heel mooi en strak op uit!

 

350 grams linnen

Een luxe, stevige papiersoort met lichte structuur die doet denken aan echt linnen of een schildercanvas. Deze papiersoort is vanwege de structuur niet erg geschikt voor donkere en volle kleurvlakken.

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaartontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1 (foliekaartjes en houten kaarten zijn € 2,50). Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen en om deze reden raad ik het ook iedereen aan dit zeker te doen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelopkleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties. Lees hier alles over FSC.